Obiective turistice in apropierea Complexului Bulevard

Delfinariu

preturidesezon-1498999996.jpg

Delfinariul se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.
 

Telegondola

5.jpg

Gratie acestei instalatii moderne, turistii se pot bucura de senzatiile frumoase pe care le ofera o calatorie deasupra statiunii Mamaia. O plimbare cu Telegondola dureaza 8 minute si se desfasoara pe o lungime de aproximativ 2 kilometri intre Hotel Perla si Cazino, pe ambele sensuri. In timpul calatoriei, cabinele rosii si galbene plutesc la o inaltime maxima de 50 de metri, trecand pe deasupra celor mai inalte hoteluri ale statiunii.

Acvariu

Acvariul este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp prima si singura institutie publica de acest gen din tara noastra. Cladirea care gazduieste acvariul a fost construita la inceputul secolului XX ca anexa a Cazinoului si a functionat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinatia actuala . 

Satul de vacanta

13217187_1014345215321561_90784816055013

Satul de Vacanta  este situat la 5 minute de mers pe jos de Complexul Bulevard. 

De la intrarea in acest parc de distractii putem gasim o multime de activitati interesante atat pentru copii cat si pentru parinti.

Aqua Magic

137599774.jpg

Parcul acvatic Aqua Magic este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic nu se face direct din bulevardul principal al statiunii, ci din zona parcarii aflate intre hotelurile Perla si Aurora.
Construit pe o suprafata impresionanta si avand o capacitate de 3000 de locuri, parcul Aqua Magic a fost inaugurat in anul 2003, iar de atunci este locul in care relaxarea face casa buna cu distractia la cote maxime. Aqua Magic este prevazut cu 14 instalatii acvatice moderne gratie carora ziua petrecuta in interiorul parcului va fi una de neuitat. 

Lake View

lake_view_-_centru_de_distractie_Lake_Vi

Lake View. Vei gasi 12 piste de bowling marca Switch, Sala de jocuri pentru copii, biliard dar si loc de joaca exterior. Acest centru este amplasat peste drum de Complexul Bulevard Mamaia

Microrezervatie

41861705_1948457111908203_36081260903478

Parcul complexului, este o excelenta zona de agrement, cu alei si banci, amplasate printre arbori si aranjamente vegetale, toate constituind o mini gradina dendrologica, cu specii autohtone si alohtone. Spatiul Microrezervatiei dispune de un luciu de apa, înconjurat de salcii si vegetatie palustra, o frântura de ecosistem lacustru.Cu un personal format din muzeografi cu studii superioare, dintre care trei doctori în stiinte si doi doctoranzi, institutia desfasoara programe de formare educationale si se constituie reper pentru învatamântul universitar constantean, dar si pentru alte centre universitare din tara

Pontonul Mamaia

1__Mamaia214.jpg

Pasarela din statiunea Mamaia a fost inaugurata în 2012. Porneste de pe plaja din dreptul hotelului Victoria si înainteaza în larg, pe o distanta de aproximativ 420 de metri în larg. În capatul pasarelei este amenajat un debarcader pentru acostarea ambarcatiunilor de agrement pentru turisti.